Daniel Săuca
Încurcate sunt căile Elenei și ale politicii dâmbovițene, îmbârligate, precum în Războiul Troiei varianta „James Bond” (nu știm sigur dacă războiul menționat a avut loc; sigur avem însă o mitologie extraordinară, ce pornește și de la răpirea unei Elene). De ce a demisionat George Maior? Probabil nu vom ști niciodată (sau, poate, copiii noștri, peste 50 de ani). Ce a apucat-o pe Elena Udrea, fostă soție de Cocoș, să „cânte” amenințător la adresa principalului serviciu de informații al patriei? Încurcate sunt și căile, vorbele, cuvintele comentatorilor, analiștilor, ziariștilor, ce-or fi, pe tema „cutremurului” provocat de fosta „blondă de la Cotroceni”. Câteva mostre: „Elena Udrea dezvăluie o lume care te înfioară. (…) Doamna Udrea provoacă insomnii care nu pot fi curmate cu niciun somnifer tuturor celor care au fost la cofetărie” (Adriana Săftoiu); „Se pare că cei 10 ani de președinție ai lui Traian Băsescu nu prea au reușit. Declarațiile lui Udrea sunt un epilog nefericit al deceniului Băsescu” (Cristian Pârvulescu); „Cu siguranță cine deține informația are și și o putere mare, dar nu cred că suntem în situația în care serviciile secrete conduc România” (Adi Zăbavă); „Aflată în stare de control judiciar și audiată pentru spălare de bani, brusc devine o povestașă, ne livrează toate aceste informații care nu sunt altceva decât ce a auzit la cafea” (Cristian Tudor Popescu); „Urmează să aflăm: avea prea multă dreptate domnul Băsescu? Le-a cerut domnul Băsescu șefilor serviciilor secrete să intervină în favoarea doamnei Elena Udrea? Sau le-a cerut să nu se implice în campania electorală? Ce au făcut și ce au spus serviciile secrete în această situație? Cine are dreptate? În mod normal, după știința mea, o astfel de discuție trebuia înregistrată, mai ales dacă era în CSAT” (Emil Hurezeanu)… Sunt sute de declarații oricum „în chestie” sau pe lângă. Le puteți (re)vedea și dvs. cu ușurință.
Din „buncărele” Zalăului e greu să-mi dau cu părerea despre „cutremurul Udrea” și toate celelalte fapte, cu licurici, ochi și timpane. Mai ales pentru că nu am informații la „prima mână”. Așa că nu are rost, precum toți „povestașii” din noua, jenanta „dramoletă” dâmbovițeană, să mă bag în seamă degeaba. Constat însă, iar, patetic, firește, bolnava țară în care trăim, bolnavă cronic, și pentru că toate „sistemele” sunt implicate în așa-zisa „mafie politică”. Rămâne de văzut: 1. Dacă vom învăța ceva din poveste și 2. Dacă, într-adevăr, societatea noastră are șanse de însănătoșire și în urma recentelor „evenimente”. Mă număr printre cei care nu cred că vom scăpa de bolile ce ne macină. Sigur nu în acest fel. Mai povestim.
Dacă până şi şeful SRI, a „pus botu” la şpaga din afacerea mafită Microsoft, e vorba de 500.000 euroi, atunci e clar, România este un stat poliţienesc, cu o spoială de democraţie. Ca şi argumente, să rememorăm ultimul sfert de secol.
Nici până în ziua de azi nu au fost deferiţi justiţiei ofiţerii armatei romîne care au comis crime în decembrie 1989, Zaharia la Otopeni, Eftimescu-MApN, Dragomir-Sibiu, Rus iar Stănculescu a făcut ceva puşcărie de formă. S-a aşteptat până s-au prescris faptele deşi familiile celor asasinaţi la Otopeni au fost şi la CEDO, ba se mai aruncau nişte petarde cu torţionarii.
Acum zece ani statul român a fost păgubit cu sute de milioane de euroi în afacerea mafiotă EADS. Se ştiu făptaşii, 176 de generali şi ofiţeri MAI, în frunte cu jegul Zaharia, nici măcar nu sunt anchetaţi, nu să se recupereze prejudiciul, nu să fie aruncaţi în puşcărie.
Pe vremea lui Boc, jegul de Oprea, cică a recalculat pensiile militarilor, dar de fapt, a dat dispoziţie ca dosarele de pensionare să fie falsificate, pentru a ieşi pensii speciale mari. Paguba o suporta Fondul naţional de pensii, porcii ăştia numai şi-au calculat ei singuri pensiile, nu Casa de Pensii.
Cine va rezolva aceste probleme ?
E clar, o nouă dictatură, a cincea în mai puţin de o sută de ani !
Tara e bolnava din cauza sefilor bolnavi. Cand sefii bolnavi vor fi inlocuiti cu oameni sanatosi, adica NORMALI, atunci tara se va vindeca.